пʼятницю, 21 червня 2013 р.




24 травня  - День слов'янської писемності і культури та День рівноапостольних Кирила і Мефодія - творців слов'янської азбуки.

Цій даті було приурочено відкриття у

КЗ "Софіївська центральна бібліотека"

відкриття центру слов'янської писемності і культури, який діятиме в рамках Програми голови обласної державної адміністрації Д.В.Колеснікова

"У слов'янській єдності - перспектива майбутнього".


Завдання центру - сприяти єднанню народів, заснованому на спільноті історичної долі, рівності прав і відповідальності за майбутнє, популяризація культури, звичаїв, обрядів, традицій слов'янських країн.

На свято зранку біля бібліотеки зібралося багато користувачів ЦРБ різних поколінь, прибули офіційні гості: заступник голови райдержадміністрації Л.М.Акастьолова, заступник голови райради по виконавчій роботі, керуюча справами Т.Ю. Моренко, Софіївський селищний голова П.Ю.Сегедій, депутат райради від Партії регіонів, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Т.В.Бідулько. Вони тепло поздоровили присутніх з відкриттям центру.


Акастьолова Л.М.

Сегедій П.Ю.


Бідулько Т.В.




Також привітальне слово до присутніх мав і протиієрей, настоятель храму св. Софії у нашому селищі отець Ростислав та благословив діяльність центру слов'янської писемності і культури.





Свої вітання з нагоди свята підготували працічвники РБК, районної музичної школи, молоді аматори сцени. Звучали пісні, музика слов'янських народів, танцювали юні учасники ансамблю "Натхнення".








На завершення свята відбулася мультимедійна презентація документального фільму "Теорія слов'янської азбуки".

Протягом святкового заходу присутні ознайомилися з персональною виставкою прекрасних робіт майстрині-вишивальниці Людмили Іванівни Сухіни. "Творіння рук і серця, і душі".




Оригінальністю відзначалися вироби вихованців районного Будинку школяра "Слов'янська абетка очима дітей". До наших історичних витоків повертали експозиція старовинних сорочок і рушників, наданих районним історико-краєзнавчим музеєм, виставка домотканних виробів
"На перехресті трьох культур".





  



Захід підготували і провели працівники центральної районної бібліотеки
та районної дитячої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар