вівторок, 4 серпня 2015 р.




Шановні користувачі!

 Пропонуємо до Вашої уваги  
віртуальну книжкову виставку
"Куди б мене дорога не вела,
 думки мої із рідною землею". 

 Виставка розповість про найвідоміші
куточки нашої країни.




 
Україна: Повна енциклопедія /Авт. - упорядники В.М. Скляренко,
 В.В. Мирошнікова, М.О. Панкова; Худож.-оформлювач П.Д. Киркач-                      Осипова. - Харків: Фоліо, 2007. - 463 с.
                             
         Енциклопедія "Україна" містить різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя нашої країни. Дванадцять розділів цієї книги супроводжуються кольоровими ілюстраціями, цікаво і докладно розповідають про історію, звичаї та традиції українського народу, розвиток економіки, науки, освіти, культури, літератури і мистецтва  в Україні.





  Сердюк О.В.
          Найцікавіші місця України. - Харків: "ТОРСІНГ ПЛЮС", 2008. - 95 с.іл.
                

          Ця книжка розповість про найцікавіші куточки нашої країни. Гортаючи сторінки видання, ви здійснете захоплюючу подорож по знайомих та менш відомих місцях України. Ви побуваєте у середньовічних замкаж Західної України, помандруєте степами Донбасу, відвідаєте славетний острів Хортиця на Дніпрі. Ви познайомитесь з величними давньогрецькими містами, місцями козацької слави та славетних подій, які творили долю нашої країни.




Дерлеменко Є.А.
                   Парки України: /Фотоальбом/.- К.: Балтія-Друк. - 272 с.: іл..
     

            Україна надзвичайно багата чудовими парками й садами, які є національним історико-культурним та естетичним надбанням нашого народу. Ця книга присвячена архітектурним пам'яткам столиці та інших міст України.



 Клочко Д.В.
            Моя Україна: Альбом світлини/ Передм. Т.В. Компаніченка. - К: Вища школа,                       2009. - 239 с.
                      

          З історії альбому постає така рідна й водночас незвідана земля з гордим іменням - Україна: її яскрава різноманітна природа, її унікальні мистецькі та історичні пам'ятки, її щирі, працелюбні, красиві люди.





Губанова Г.
            Дніпропетровськ: Науково-методичне видання:/ Фотоальбом/. - "Пізнавай і шануй свій край". - Дніпропетровськ. : Дніпрокнига. - 2001. - 317 с.


            На мальовничих берегах могутнього Дніпра в його середній течії широко розляглося одне з найбільших і найкрасивіших міст України - Дніпропетровськ. Пройдіть разом з видавцями по сторінках книги, як по вулицях рідного міста, ознайомтеся з подіями, які воно повністю пережило, зворушіть свою пам'ять і почуття першого кохання до нього, полюбіть його знову!

           Хай переповниться Ваше  серце почуттям радості за своє місто - сучасне, величне, за його багату і глибоку історію і таке ж яскраве майбутнє!


Голуб І.

  Сім чудес Дніпропетровщини: художньо-пізнавальне видання для молодшого та          
        середнього шкільного віку. - Дніпропетровськ, 2004. - 166 с.     


            Книга "Сім чудес Дніпропетровщини" поведе читачів стежками рідного краю, перегорне перед ними цікаві сторінки історії, розповість про пам'ятки старовини і чудеса сьогодення, познайомить з людьми, які їх творили і оберігають нині. Книга відкриє дива рідної землі, викличе почуття захоплення і гордості за свою Батьківщину.



Потоцький В.П.

         500 найцікавіших питань та відповідей про Україну/ В.П. Потоцький. -  Х.: ВД "ШКОЛА", 2008. - 112 с.

             500 найцікавіших питань та відповідей з історії, географії та етнографії  України не можуть залишити байдужими всіх, хто прагне дізнатися більше про свою Батьківщину. Популярний, живий стиль викладення поєднується з високим науковим рівнем. Інформаційні статті вдало доповнено чудовими яскравими ілюстраціями.


      Святий Київ [фотоальбом] / Упоряд. Н. Прибєга; за участю С. Горкавого. – К.: Мистецтво, 2001. - 240с.: іл. – Укр., англ., рос., нім., фр., ісп.

              "Мов на небі висить Київ наш великий" - так казав Тарас Шевченко. Київ... Древній, сивочолий і водночас дивовижно юний і сучасний. Кожного, хто знайомиться з Києвом, вражають його численні святині та історичні пам'ятки. Серед них Собор Святої Софії, Києво-Печерська Лавра, Успенський Собор, Михайлівський Золотоверхий Собор, Кирилівська та Андріївська Церкви та інші.


Ілюстрована історія Києва.- Інститут історії України. – К.: Фенікс, 2012. – 424 с.: іл.

           Київ – одне з найдавніших європейських міст. Вчені Національної академії наук України, які працювали над цією книгою, прагнули донести до сучасного читача основні закономірності розвитку багатовікової історії міста. Київ народжувався на місці поселень полянського племінного союзу і поступово поширював свій політичний та культурний вплив на величезний простір Східної Європи. Будучи національним центром українського народу, він одночасно посів почесне місце в історії російського та білоруського народів. Через Київ впродовж багатьох віків здійснювалися економічні й культурні зв'язки двох Європ з різною політичною долею – Східної і Західної.

Кудрявцев Л.О.
         Град над Борисфеном: Ілюстрована історія вулиць і майданів Києва: Наук.-попул. вид. – К.: Вища шк., 2007. - 295 с., іл.

           Книжка знайомить читача з вулицями і майданами столиці незалежної України – красеня Києва. Нариси розповідають про їх минуле і сьогодення. Окрасою видання є унікальні архівні фотографії кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Друг О. М.
            Вулицями Старого Києва / О. М. Друг. – Львів : Світ, 2013. – 496 с. , іл.


              Ця книга – розповідь про центральні історичні райони Києва, особливості формування архітектурного середовища міста, про його вулиці, будинки, храми, зокрема, давні архітектурні ансамблі – Софію Київську та Києво-Печерську Лавру – об'єкти світової спадщини. Широко використовуються матеріали державних архівів, музеїв та бібліотек, наводяться маловідомі, але не менш цікаві факти, взяті з архівів старовинних київських родин, нащадки яких і сьогодні живуть у місті.  Давні й сучасні світлини, акварелі, літографії, гравюри, живописні твори (понад 1000 ілюстрацій) допомагають сформувати цілісний образ столиці України, прадавнього міста з півторатисячолітньою історією.






Роглєв Х. Й.  Бошицький Ю. Л., Голубаха І. А.
         Легендарні села України ./ Пер. на англ. Г.О.Теличук. - К. : Книга, 2009. - 256 с. : іл. 

            Як гарно дізнатися читачам, що їхнє невеличке село або селище має багатовікову цікаву історію. Автори зуміли відшукати унікальні матеріали про історію, природу, архітектуру відомих українських сіл. Книга багато ілюстрована унікальними фоторгафіями, портретами відомих людей. Прочитавши цю книгу юнаки і дівчата будуть пишатися своїм рідним краєм і любити його всією душею.



Зачаровані Карпати: Заповідники та національні природні парки Закарпаття. - Ужгород: "Карпати",  2005. -  320 с.

           "Зачаровані Карпати" — спільний доробок Всеукраїнського державного видавництва "Карпати" та наукових колективів Карпатського біосферного заповідника, Ужанського національного природного парку, Національного природного парку "Синевир", Регіонального ландшафтного парку "Зачарований край" - найвизнайчіших природоохоронних територій Закарпатської області.

Мельник Б.
ВУЛИЦЯМИ СТАРОВИННОГО ЛЬВОВА. Львів: / Серія „Історичні місця України”. — Вид. 3-тє, зі змінами. — Львів: Світ, 2006. — 272 с.: іл.

           У книзі висвітлюється історія Львівського середмістя. Перед читачами — оповідь не лише про окремі вулиці, а й про будинки, яскраво змальовуються події, пов’язані з ними. Автор звертає основну увагу не стільки на архітектурні здобутки, як це робилося досі у виданнях, присвячених історії Львова, скільки на маловідомі, але від цього не менш цікаві факти про людей, які мешкали в цих будинках, події, що там відбувалися, побутові особливості та ін. 



Троневич П.О.
       Луцький замок в історії України. - Луцьк, ВАТ "Волинська обласна друкарня", 2007. - 200с.


           У монографії на основі аналізу результатів досліджень останніх років та використання широкої бази документальних джерел по новому висвітлюється історія замку в м.Луцьк. Досліджуються періоди будівництва, реконструкції, добудов та реставрації, в результаті яких він набув сучасного вигляду.
Кобаль Й.
          Ужгород відомий і невідомий. - Львів: Світ,  2003 - 196 с., іл.

          Книга написана на основі відомих на сьогодні історичній науці археологічних, писемних, фольклорних джерел про перлину українського Закарпаття, одне з найдавніших і наймальовничіших міст України - Ужгород, про його оповиті романтичними легендами вулиці, площі, будинки, пов'язані з іменами відомих українських і зарубіжних політиків, письменників, музикантів, художників. Докладно розповідається про історію формування своєрідних господарських, етнокультурних, релігійних традицій міста, про більш ніж тисячолітню боротьбу закарпатських українців за збереження своєї ідентичності. 
          Рекомендовано для істориків, архітекторів, художників, студентів, усіх, хто цікавиться історією рідного краю.

Батюшков П.М.
          Волинь: Історичні долі Південно-Західного краю / Пер. з рос. М.А.Миколаєнка. - Дніпропетровськ: Січ, 2004. – 424 с.


Відомий російський просвітитель історик П.М.Батюшков дослідив у своїй книзі долі південно-західного осередку  православ'я, відомого своєю боротьбою з католицизмом і унією. Історія Волинського краю становить неабиякий інтерес для наших сучасників.




Немає коментарів:

Дописати коментар