пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

 







       Трициліндровий двигун любові. / Ю. Андрухович; С. Жадан, Л. Дереш.  – Харків: Фоліо, 2007. - 219 с.


«Трициліндровий двигун любові» є збіркою вибраних творів, які не друкувались в окремих виданнях. Зібравши під однією обкладинкою твори трьох авторів, видавництво мало на меті показати широкій читацькій аудиторії дещо незвичний ракурс творчості цих письменників. Пропоноване видання, поза сумнівом, має ексклюзивний характер, оскільки в ньому вміщено ранні «армійські» оповідання Юрія Андруховича, зібрано есеїстику Любка Дереша та представлено «свіжу» прозу Сергія Жадана




Білий Дмитро
    Волонтер. - Донецьк: ПП "КД "Проспект-Прес", 2013. - 288 с.

…Таємничі ритуали, смертельні небезпеки, карколомні пригоди, кохання на межі життя і смерті та зустріч із потойбічним…
 Повість «Волонтер» розповідає про долю юнака, який, потрапивши на Балканську війну в 90-х роках минулого сторіччя, опинився віч-на-віч із незбагненною і демонічною легендою, сповненою кохання і смертельної небезпеки.



Вільчицький О.К.
      Дерева на дахах: роман/ О.К.Вільчицький. - Київ: ТОВ "ШАНС", 2013. - 352 с.

Роман «Дерева на дахах» — це не тільки оповідь про життєві пошуки «неспокійної» людини, «героя свого часу» — Якова Довганя, бунтівника із довгим сивим хвостом і кільчиком у вусі. Це насамперед роман про Місто, про Тернопіль, що схожий на кораблик, про тернопільські будинки, схожі на кораблики, і про тернопільські кораблики, схожі на будинки, на дахах яких, до того ж, ще й ростуть дерева. Про тернопільську забігайлівку «для інтелектуалів і митців» «Пінгвін», а також про будинки, дерева та забігайлівки в інших містах, про одвічні стосунки між митцем і алкоголем, а ще про котів, чоловічу дружбу і справжню любов до Жінки...








Вільчицький О.К.
    Останній герой: повість/ О.К. Вільчицький, - Київ: ТОВ "КЕТС", 2013, - 224с.

Олекса, вояк УПА, після тривалих поневірянь на сході повертається у рідне село, де він залишив стареньку маму і кохану дівчину. Але повертається не сам , а з новим товаришем Віллі Шубертом, колишнім піхотинцем вермахту, скаліченим у багаторічному полоні, який прибився до нього десь на Донбасі. Майже двотижневе перебування на Західній Україні стало для Олекси і Віллі  своєрідним іспитом на виживання, перевіркою їхніх людських та суто чоловічих якостей. Та хто знає, що чекає їх по переду...





Винничук Ю. П.
    Танго смерті : роман / Юрій Винничук. – Харків: Фоліо, 2012. – 379 с.



«Танго смерті» – це роман про Львів 30-их років. У творі йдеться про долю чотирьох повстанських родин: української, німецької, польської і єврейської.
Манеру Юрія Винничука можна миттєво упізнати, настільки вона відрізняється від усього, що для нас звичне у нашій літератур. Але манера письма у цьому романі – це також і новий Винничук із захоплючим сюжетом, в якому є і пошуки давнього манускрипту, і таємниця «Танга смерті», яке виконували в’язні Янівського концтабору у Львові. Це книга, яку мовби не читаєш, а живеш у ній.




Волков Олексій
Емісар. - Київ: Нора-Друк, 2012. - 287 с.

Власнику кафе «Артист» відомо про його відмінність від решти людей. Проте він навіть не здогадується, чому потрапляє у вир зіткнення інтересів спецслужб. Опинившись у чужій країні, головний герой роману змушений грати нав’язану йому роль загадкового емісара, на якого чекають підступні пастки і карколомні відкриття. Та навіть балансуючи на краю прірви, за крок від загибелі, він                                                                                                           вперто просувається до                                                                                                                         здійснення мрії усього свого                                                                                                                 життя …





Головко М.
   Зелена врода: Нариси, новели, вірші, замальовки, замітки, есе / Упорядник, редактор та автор післямови Л.Степовичка.- Дніпропетровськю: "Ліра", 2013.- 284 с.

       Книга містить творчу спадщину журналіста, письменника, патріота рідної землі Миколи Леонтійовича Головка  – нариси, новели, вірші, замальовки, замітки, есе про людей праці та живий дивосвіт природи Придніпров`я і України. Окремі твори друкувалися в обласних газетах та республіканських журналах, багатотиражній пресі, лунали на радіо та телебаченні.




Любко Дереш
       МИРОТВОРЕЦЬ: Повісті та оповідання. – Львів: Кальварія, 2013. – 196 с.

Нова книга молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідання. Перед нами постає зовсім несподіваний і трохи загадковий Любко Дереш… «Миротворець» – дивні історії, сумні та загадкові, лейтмотивом яких звучить філософська думка: «Генії та герої завжди самотні…».





Забужко Оксана
Друга спроба: Вибране. -
Київ: Факт , 2005. - 320 стор.

До «Вибраного» однієї з кращих українських поетес ХХ - ХІ століття увійшли вірші з книжок «Травневий іній», «Дириґент останньої свічки», «Автостоп», «Новий закон Архімеда», з неопублікованої дитячої книжки «Весняна акварель», нові вірші та поетичні переклади.





Іванцова Міла
       Вітражі. Роман. - К.: Нора-Друк, 2010. - 205 с.

Дія роману відбувається в сучасному Києві. Поліна, перекладачка з французької, має замовлення на переклад роману Франсуази Саган, але власні проблеми видаються їй набагато важливішими та болючішими, ніж «надумані проблеми ситих французьких дівчат».

Робота не йде. Все змінюється, коли раптом ламається комп´ютер. Дізнавшись паролі, програміст Богдан читає листування Поліни з «далеким другом», з якого довідується, що вона рано залишилася сиротою і була вихована бабусею Ніколь, яка дивним чином після війни потрапила з Франції до Радянського Союзу. Також він дізнається, що Стефка – колишня подруга Поліни — написала книжку, привласнивши чужу історію. Богдан добуває цю книжку і влаштовує зустріч двох подруг. Згодом Поліна дізнається справжню історію бабусі Ніколь…







Ковтун  Тетяна
      Не повертайся спиною до звіра./ Тетяна  Ковтун – К.: ТОВ "Гамазин", 2012. – 360 с.

У новому романі Тетяни Ковтун «Не повертайся спиною до звіра» висвітлюється така вічна тема, як стосунки індивідуума і влади. У центрі розповіді – обставини життя Євгена Чубенка, який, ще будучи студентом, набуває газетярського досвіду в одному зі столичних часописів. Молодий герой закохується спочатку в одну, а потім в іншу дівчину, але основний роман, який переживає він – це захоплення журналістикою.
Головний герой через свою недосвідченість і надмірну довірливість якоїсь миті перестає відчувати межу між політикою і власною професією, що згодом стає для нього гірким уроком. Читач отримає уявлення про сучасне життя в Україні, хоча деякі персонажі книги – реально діючі політики – вже відходять в історію.




Когтянц К
     Покохати відьму : роман / Костянтин Когнятц. – К.: Укрвидавполіграфія. – 2013. – 187 с.

Роман К.Когтянца «Покохати відьму» на перший погляд написаний за традиціями героїчного фентезі. Але тільки на перший погляд. Насправді автор викладає сюжет так, наче законів і канонів жанру взагалі не існує. Тут немає демонів-імператорів, герой не здобуває корону, не намагається завоювати чи врятувати світ. Він просто покохав жінку… Однак не звичайну жінку, а чаклунку. Щоправда, вона зовсім не відповідає стандартним уявленням про чародійок.





Коломійчук Б В.
     Людвисар. Ігри вельмож/ Богдан Коломійчук. - Харків: Фоліо, 2014. - 347 с.

Дія роману відбувається у другій половині XVI сторіччя у Львові. На прохання бургомістра Якуба Шольца місцевий лікар Домінік Гепнер влаштовує… публічний розтин людського тіла.

А уночі обурений єпископ тягне бургомістра на Личаківський цвинтар, щоб вистежити того, хто розкопує могили. Бо є підозра, що займається цим сам лікар Гепнер… І це тільки початок таємничої, загадкової та містичної історії.




Курков А.Ю.
Бікфордів світ: роман/ Курков. - Харків: Фоліо, 2013, - 378 с.

"Бікфордів світ" - це дуже серйозна і дуже сумна казка, сюжет якої переказати непросто. Головні її теми - пам'ять і страх. Пам'ять про дитинство, про минуле життя, про розчарування в реальному світі, боязнь будь-яких змін, відсутність бажань, комплекс провини і безсилля перед життям. Роман жорстокий, абсурдним та абсолютно логічний. Ми всі прив'язані до бікфордовому шнуру у цьому взрывающемся світі і тягнемо його за собою все життя....






Курков А.Ю.
       Львівська гастроль Джимі Хендрікса: роман / А.Ю. Курков. - Харків: Фоліо, 2012. - 442 с.


«У житті найцікавіше – це життя», – сказав одного разу Андрій Курков, звертаючись до своїх читачів І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...





Лада Лузіна
    Київські відьми. Меч і Хрест. – Х. : Фоліо, 2012. – 431 с.

«Київські відьми. Меч і хрест» – перша книга з циклу романів в стилі міського фентезі. Вже є продовження історії, щоправда поки російською.
 Що найбільше імпонує в книгах Лади Лузіної – це непідробна любов і захоплення Києвом. Авторка закохує читача у своє Місто. Вона всотала у свої тексти десятки історичних фактів, легенд і міфів. І подає їх цікаво, нерідко у власній інтерпретації. Тож не дивно, що її читачі часто ходять в екскурсії по згаданих у її романах місцях.



Роздобутько Ірен
Мандрівки без сенсу і моралі. - К.: Нора-Друк, 2011. - 192 с.

Ірен Роздобудько в своїй новій книзі переконує нас, що «світ малий», та пропонує змінити картинку і відкрити двері до іншої реальності. Саме це є найпривабливішим у мандрах – перестрибувати часову прірву і потрапляти в невідоме. Варто налаштуватися на трансляційні хвилі, які охоплюють в кожній незнайомій місцевості, і тоді заговорить і каміння...



Роздобудько І
    Ліцей слухняних дружин : роман / Ірен Роздобудько. – Х.: Клуб сімей. дозвілля, 2013. – 320 с.

Сюжет нового роману Ірен Роздобудько «ЛСД. Ліцей слухняних дружин» розгортається навколо ліцею в якому виховують молодих дівчат. Ці дівчата в майбутньому стануть ідеальними дружинами, але тільки для тих, хто заплатить за них найвищу ціну. Дівчина на ім’я Пат – вихованка цього ліцею, яку переконують: усе, що відбувається за межами закладу, не варте уваги, а справжнє життя полягає у покірному служінні своєму майбутньому чоловікові. Та випадкове знайомство із саксофоністом, який завітав до їхнього закладу під час розслідування вбивства однієї з вихованок, відкриває їй очі: те, чому їх навчали, насправді омана, існує інше життя – вільне та прекрасне. Намагаючись відборонити свою свободу, вона втікає з закладу й опиняється на вулиці, до якої зовсім не пристосована. Чи зможе вона вижити у світі, про який нічого не знає?


Токарчук О.
Бігуни: роман / О.Токарчук. - Київ: ТОВ "КЕТС", 2013. - 416 с.

"Бігуни" - це переплетення кількох історій об'єднаних хагальним мотивом мандрів, поспіху, гонки. Це історія чоловіка, у якого під час зупинки у Хорватії зникла дружина; москвички, котра одного разу вирішила не повертатися додому; вченого, що виявляє дивне захоплення неживими тілами.

Немає коментарів:

Дописати коментар