пʼятницю, 24 червня 2016 р.




 Бібліотека в сучасному суспільстві
        
Для багатьох бібліотека асоціюється з купою запилених книжок та місцем їх видачі і поважного віку, серйозного на вигляд бібліотекаря. А що ж таке сучасна бібліотека? 
        Сучасна бібліотека – це в першу чергу територія казки, дива, несподіваних цікавих зустрічей, де можна не тільки читати книги, але і корисно провести свій вільний час. Сьогодні новітні технології поступово стають фактором функціонування дедалі більшої кількості бібліотек, у тому числі сільських. Збільшуються їх можливості щодо надання нових і якісних послуг користувачам; зростання іміджу бібліотекаря пов’язується з його професіоналізмом, комунікативною компетентністю, фаховим самовдосконаленням. 
       Поширеною стає думка про те, що важливими складовими нашої професії є прагнення до нового, до творчості, вдосконалення діяльності, відмови від застарілих, неефективних форм та методів роботи. За словами колишнього президента ІФЛА Клаудіо Люко: «Бібліотеки творять майбутнє за допомогою бібліотекарів – творчих особистостей за бібліотечною стійкою. Окрім високих технологій, нам потрібні і творчі уми».
      Всі ці актуальні питання обговорювали бібліотечні працівники району під час Дня професійного спілкування «Актуальна бібліотека: моделюємо успіх», який відбувся в КЗ «Софіївська центральна районна бібліотека» 23 червня.




Немає коментарів:

Дописати коментар