вівторок, 21 березня 2017 р.



16 березня 2017 року

 Для працівників бібліотек Софіївського району було проведено семінар на тему:
«Соціокультурне партнерство – формула успіху бібліотеки»



Сьогодні працівники бібліотек району розуміють, що треба суттєво змінити підхід  до своєї роботи.  Бібліотекам, щоб існувати і розвиватися, треба заявити про себе, як про соціально необхідні установи, які намагаються якомога повніше задовольняти потреби як своїх користувачів, так і жителів, прагнучи перетворити свої заклади на інформаційні, громадські центри сільських громад. Питанням соціального партнерства бібліотек була присвячена робота творчої лабораторії «Соціокультурне партнерство – формула успіху бібліотеки», яка відбулась 16 березня 2017 року на базі комунального закладу «Софіївська центральна районна бібліотека».

Відкриваючи захід, директор бібліотеки Терехова І.А. наголосила, що соціальне партнерство - це перспективний шлях заради подальшого розвитку системи соціального обслуговування, який дозволяє оперативно та якісно задовольняти інформаційні та культурні потреби громади.

Про бібліотеки як установи, які можуть консолідувати громадськість щодо вирішення соціально значущих проблем населення розповідали в своїх виступах провідний методист ЦРБ Янишевська Л.П. і директор
 КЗ «Софіївська районна дитяча бібліотека» Дроворуб Н.А.



Прогресивні форми взаємодії бібліотек з іншими організаціями і користувачами стали темою професійного teach-in «Матриця нових моделей соціального партнерства бібліотек».

Роботу Мобільного пункту консультування населення Софіївського бюро правової допомоги, який діє при районній бібліотеці і є гарним прикладом співпраці і соціального партнерства, презентувала його керівник, працівник Другого Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чемерис В.В.




Немає коментарів:

Дописати коментар