пʼятницю, 19 травня 2017 р.


18 травня 2017 року



Районний семінар працівників публічних бібліотек Софіївського району
«Моделювання нового інтелектуального простору для розвитку читання з використанням сучасних технологій».

        Сучасна бібліотека – це вікно у світ, засіб, що забезпечує безперервність розвитку культури, один з елементів системи навчання, самоосвіти, духовного, естетичного і професійного вдосконалення особистості. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього. Зміни, які відбуваються навкруги, потребують змін і бібліотечних закладів, нових рекламних рішень, нових підходів, нового стилю та діалогу. Потрібно оновлювати і модифікувати традиційні форми бібліотечної роботи, здійснювати пошук інноваційних форм.
Книгозбірні, щоб вижити, мають перестати бути ними в традиційному розумінні цього слова. Публічні бібліотеки в усьому світі сьогодні радше громадські центри, осередки життя громад.  Секрет успіху і розвитку навіть у сільській місцевості існує, і є дуже простим. Є три компоненти:
-         драйв і бажання змінювати життя громади на краще,
-         знання потреб власної місцевої громади,
-         вміння знаходити партнерів для впровадження інновацій.

Основна мета підтримки читання - поширення серед громадськості позитивної думки про читання. Справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни вважають бібліотекарі Софіївщини.




Немає коментарів:

Дописати коментар