четвер, 25 січня 2018 р.


25 січня 

Радянському актору та автору-виконавцю Володимиру Висоцькому виповнилося б 80 років. За все його творче життя його жодного разу не показали по радянському телебаченню, пісні не крутили на радіо, проте, його пісні і ролі знала вся країна. Перу Володимира Висоцького належить понад 800 поетичних творів, включаючи пісні й вірші. 
Перші вірші В. Висоцького з'явилися на початку 1960-х років. До 1965 року він їх виконував тільки у вузькому колі друзів, однак, записані на магнітофонні стрічки, вони швидко поширювалися по країні.
Творчість поета відрізняла така щирість і правдивість, що на тлі офіційного радянського мистецтва воно сприймалося як ковток свіжого повітря. Висоцького-актора мало хто бачив на сцені, та в кіно - до виходу фільму "Місце зустрічі змінити не можна", але його надривний голос знали всі.
У 1986 році Висоцькому було посмертно присвоєно звання заслуженого артиста РРФСР, а рік по тому присуджена Державна премія СРСР "за участь в телесеріалі "Місце зустрічі змінити не можна" та авторське виконання пісень.












Немає коментарів:

Дописати коментар