четвер, 3 грудня 2020 р.

 


А ви вже знаєте формулу затишного осіннього вечора? Бо ми – так! Кава/чай/какао + дощова погода за вікном + тепле покривало і, звісно ж, цікавий фільм.

Пропонуємо добірку кращих кінострічок, які допоможуть вам поринути в атмосферу осені та відчути тепло не лише зовні, але й всередині.

1. “Осіння соната” (Autumn Sonata, 1978) Матір-піаністка та її донька протягом довгих років не могли знайти спільну мову. Інгмар Бергман передає у кінострічці глибокі почуття дівчинки, яка не отримала достатньо любові від знаменитої матері-піаністки. Дівчина з часом звалила на себе тягар – догляд за молодшою тяжко хворою сестрою, якій матір також не приділяла уваги. Як зміниться життя горе-матері після відвертої розмови з дорослою донькою?

2. “Інші” (The Others, 2001) Не лише люди можуть боятись примар. По той бік завіси привиди також відчувають страх перед живими людьми. Жінка Грейс живе в великому домі з двома дітьми й дожидається чоловіка з війни. Все б нічого, якби не дивна хвороба дітей, що не дозволяє їм бачити денне світло. Грейс є набожною й не вірить в існування примар попри докази її доньки Енн. Яких примар бачить дівчинка, та й чи примари це насправді?

3. “Жовтневе небо” (October Sky, 1999) Дія розвивається у жовтні 1957 року. Цей час сповнений нових відкриттів, зокрема запуску радянської ракети на орбіту землі. Хлопчика Гомера настільки вразила ця подія, що він вирішив сконструювати власний космічний апарат. Батько Гомера заборонив йому навіть думати про таке. Та чи послухається хлопчик батька наперекір власній мрії?

4. “Країна садів” (Garden State, 2004) Ендрю – молодий юнак, який на диво спокійно і байдуже реагує на більшість подій у власному житті. Так само спокійно він відреагував на смерть своєї матері. Прибувши на похорон, на кладовищі він зустрів давніх друзів, з якими пішов на вечірку в той же день. Після вечірки Ендрю почав скаржився на головні болі, тому його батько порадив йому відвідати місцевого лікаря. У лікарні він зустрів диво-дівчину – з шоломом на голові та брехливою вдачею. Хто вона така та як може вплинути на життя Ендрю?

5. “Вік Аделін” (The Age of Adaline, 2015) Аделін Брауман народилась 1 січня 1908 року. Її життя було розміреним та нічим не відрізнялося від інших. Все змінила автомобільна аварія у 1935 році. Тієї ночі Аделін отримала дар, якого жадають більшість жінок – вона перестала старіти. Для неї це обернулось зовсім іншим боком, адже жінка бачила, як старіють та помирають близькі їй люди. Та одного дня вона зустріла чоловіка, заради якого вона може знову стати смертною, щоб постаріти разом з ним.

6. “Легенди осені” (Legends of the Fall, 1994) Кінострічка з Бредом Піттом в головній ролі. Відставний полковник Вільям Ладлоу живе з трьома синами, змішаною сім’єю Деккерів та індіанцем Один Удар в одному домі. Молодший син – Семюель – повернувся з коледжу з нареченою. Згодом троє братів вирушили на Першу світову війну. Після смерті молодшого брата, середній Трістан вирушає у мандри, а найстарший Альфред повертається додому. Наречена загиблого важко переживає, але зовсім скоро вона отримає від нього листа…

7. “Мачуха” (Stepmom, 1998) Шестирічний Бен та десятилітня Анна стали перед вибором, якого вони зовсім не хотіли робити. Залишитись з рідною матір’ю Джекі, що всіма силами намагалась їх забрати, чи з батьком та його новою дружиною Ізабель, яка встигла стати для них найкращим другом. Коли ж Джекі добилась свого, вона дізналась, що смертельно хвора. Тепер Ізабель, що була ворогом її сім’ї, стала єдиною людиною, якій Джекі зможе довірити власних дітей після смерті.

8. “Осінь в Нью-Йорку” (Autumn In New York, 2000) Вона – тиха і скромна 22-літня дівчина, він – 48-річний ловелас, що володіє дорогим нью-йоркським рестораном. Здавалося б, що в них може бути спільного? Цих двох людей зміг поєднати єдиний вечір, коли Шарлотта святкувала свій день народження у ресторані Вілла. Він зовсім не очікував, що може по-справжньому закохатись після стількох романів. Та зовсім скоро Шарлотта сповістить йому, що їй залишилось жити близько року через серцеву хворобу.

9. “Останній вересень” (The Last September, 1999) Ірландія 20-х років XIX ст. знаходилась у неспокійному періоді війни. Літні господарі будинку Нейлори запросили у гості заможних Х’юго і Фенсі, щоб ті допомогли закрити борги. З ними живуть їхні племінники Лоїс і Лоуренс. Лоїс насолоджується компанією молодиків, які закохані в неї. У будинок прибуває неждана гостя – Марда Нортон, що змінює хід веселого вечора Нейлорів.

10. “Дім біля озера” (The Lake House, 2006) Кейт зважується на переїзд в інше місто, та все ж їй шкода залишати улюблений будинок біля озера. Вона вирішує залишити у поштовій скриньці лист новому власнику будинку. Переїхавши, Алекс вирішує відповісти на лист попередньої власниці. Та випадково на виставці Кейт бачить знайомий малюнок, що раніше надсилав їй Алекс. Спитавши, чий він, власник виставки відповів, що це малюнок його брата Алекса, який загинув два роки тому. Що це: кохання у листах чи, може, у різних часах? Ця невелика, але така зворушлива добірка допоможе вам створити затишок у себе вдома, навіть коли за вікном холод і дощ.

Попри те, що ці історії з кінофільмів дійсно заворожують, а осінь там виглядає як ніколи гарно, не слід забувати повертатись до реальності. Адже так можна пропустити справжні прекрасні моменти цієї пори року. Може здатись, що їх неможливо віднайти у таку дощову та холодну погоду, але це під силу кожному, хто надихнувшись хорошими фільмами, попрямує на прогулянку осінніми вулицями.

https://dyvys.info/.../10-zvorushlyvyh-filmiv-yaki-znovu.../

Немає коментарів:

Дописати коментар