понеділок, 11 січня 2021 р.

 Різдво! 

Багато людей вважають за краще створювати різдвяний настрій за допомогою переглядів різдвяних фільмів, ми ж пропонуємо вам відмінну альтернативу – 5 чудових книг з різдвяною атмосферою. Читайте із задоволенням!

1. Юстейн Ґордер «Різдвяна містерія»

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за до-помогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус.

2. «Львів. Смаколики. Різдво»

Історії, хоч і обмежені певною географією та колоритом, досить розмаїті, а головне, смачні — в усіх сенсах. Тут і казкова магія традиційного свята у родинному колі, і кілька оповідок із фантастичним та містичним забарвленням, історії про повернення надії до людини на самому дні, про зцілення після тяжкої втрати, про героя війни, про кризу стосунків, про доленосний випадок, про швидкоплинність життя, про найтепліші спогади дитинства.

3. «Йде до нас колядочка»

Хто ж не любить зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи... А ще привітання зі святами колядками та щедрівками. Книжка має чудове художнє оформлення, яке до вподоби і дітям, і дорослим.

4. Чарльз Діккенс «Різдвяна пісня в прозі / A Christmas Carol in Prose»

У повісті уміло поєднується реальність із казкою, правда з вигадкою, фантастичне з буденним. У центрі повісті — історія старого жмикрута Скруджа, якого неймовірні пригоди різдвяної ночі примусили змінитися на краще.

5. «Український вертеп. Вертеп у драматургії прозі та поезії XIX - XX ст.»

Пропонуємо вашій увазі збірник, де зібрано зразки багатьох творів українських письменників зв’язаних з вертепом. Цікаві розділи «Вертеп у драматургії», «Вертеп у прозі і публіцистиці», «Вертеп у поезії», «Статті про вертеп».






Немає коментарів:

Дописати коментар