пʼятницю, 19 березня 2021 р.

 

Щастя - це почуття, яке виходить вільним і також слід вільно ділитися. Життя здається безглуздим там, де немає щастя, насправді всі хочуть бути щасливими, але питання полягає в тому, як ви досягаєте цього. Є багато місць, де люди шукають щастя, хоча це може тривати деякий час. Щастя можна знайти в дрібницях і в більшості незвичайних місць, тому все, що вам потрібно зробити –це слідувати своєму серцю, і ви знайдете щастя. Також одне з найпоширеніших місць, де люди знаходять щастя, знаходиться в обіймах своїх близьких. Є відчуття щастя, коли ти когось любиш, і вони люблять тебе.

Щастя – це вибір, тому ви можете вибрати, щоб залишатися щасливим проти всіх шансів. Чому б не почати з книг про щастя, які підібрали для вас бібліотекарі до Міжнародного дня щастя:



Арундаті Рой «Міністерство граничного щастя»  

Це другий роман індійської письменниці. Він побачив світ через двадцять років після успішного дебюту — книжки «Бог Дрібниць», що принесла їй Букерівську премію. Роману так само притаманна поетичність та глибинна краса мови, властива стилю Рой. Однак за духом він геть інакший, нелінійний і суперечливий. Адже цього разу авторка кинула своїх героїв у вир новітньої історії Індії, зокрема у прекрасні ліси штату Джамму і Кашміру, де вже багато років точиться гострий збройний конфлікт.

Тут персонажі здатні любити та співпереживати. Тому новий роман авторки, незважаючи на всі описані в ньому жахіття, дарує надію в краще майбутнє.

Ця книга у бібліотеці завдяки УІК

Український інститут книги

# УІК

#UkrainianBookInstitute

#Українськийінституткниги

 

Тал Бен-Шахар «Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди»

Автор уже більш ніж 10 років вивчає та викладає тему щастя. Його курс у Гарварді відвідують щорічно понад 1000 студентів! Саме вони стали першими читачами та критиками книжки. Автор допоможе вам зрозуміти природу щастя. Крім розумів та ідей, він пропонує конкретні вправи, виконуючи які ви краще зрозумієте себе. Відкривши книжку, ви дізнаєтесь:

·         Що таке щастя

·         Які його складові

·         Що робити, щоб бути щасливим.

 

Аньєс Мартен-Люган  «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву»

Бестселер французької письменниці – сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

 

Гелен Расселл «Рік хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі»

Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар'єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл досліджує найменші нюанси й відверто пише про плюси й мінуси країни: освіту й виховання дітей, баланс між роботою й дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду й змінити на краще світ і себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар