вівторок, 20 грудня 2022 р.

 Щорічно в четверту суботу листопада Україна вшанує пам’ять загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Цьогоріч пам’ятна дата припадає на 26 листопада. У цей день о 16:00 запрошуємо долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання. А також долучитися до традиційної акції «Запали свічку» і засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше ніколи не повторювалися.
90 років тому попередники путінського режиму, приспішники Сталіна вчинили в Україні Голодомор, загубивши мільйони життів українців. Нині рашисти переслідують ту саму мету – геноцид Українського народу. За дев’ять місяців повномаштабної війни ми побачили: країна-агресор хоче знищити нашу ідентичність, культуру та мову. Щоб запобігти повторенню таких трагедій і злочинів минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочини проти людства.
Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходитиме під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!» із квіткою незабудкою, що використовується, як символ пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років в Україні і вона нагадує нам і нашим дітям, що ми не маємо права забути мільйонів жертв Голодомору...




Немає коментарів:

Дописати коментар