четвер, 2 лютого 2023 р.

 


Ярослава Ігорівна Литвин (народилася 24 березня 1986) — сучасна українська письменниця, романістка.
Письменницька кар’єра Ярослави Литвин розпочалася, коли авторці було всього двадцять. Дебютний роман Ярослави «Ігри» отримав у 2006 році відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» і тоді ж побачив світ. Другий роман Ярослави під назвою «Пухнаста» було надруковано 2007 року.
Вісім років по тому повість письменниці «Роза Вітрів» посіла друге місце у літературному конкурсі видавництва «Смолоскип». Книжка вийшла друком того ж року. Повість отримала теплі відгуки як читачів, так і критиків. Уривки з неї були перекладені польською та опубліковані на сайті Salon Literacki. Презентації книжки відбулися не лише в Україні, але й у Польщі. За мотивами повісті було відзнято два короткометражні фільми.
2019 року ще один роман Ярослави «Рік розпусти Клауса Отто Баха» отримав диплом «Коронації слова». Саме цей роман, який є у фонді Софіївської центральної бібліотеки, пропонуємо цього тижня до читання.
ПРО КНИГУ
Чим може обернутися інтернет-знайомство з юною та вродливою іноземкою? Звісно ж, коханням усього життя! Принаймні так вважає 43-річний Клаус Отто Бах, мешканець німецького містечка Кіля. Клаус полишає все і прямує до чужого краю з єдиною метою — відшукати жінку своєї мрії, зв'язок із якою випадково обірвався. На його нещастя, цим краєм виявилася велика і незбагненна, щедра та неприборкана Україна. Так, Клауса називатимуть «останнім романтиком». Так, з нього глузуватимуть не лише випадкові знайомі, але й сама доля, підкидаючи все нові пригоди та випробування. Але наш «сучасний Дон Кіхот» не відступить. І врешті доля змилостивиться, подарувавши Клаусові вистраждану та солодку мить щастя, а читачеві найнесподіваніший з усіх можливих фінал.
Ця книжка інтригує вже з назви. Бо читач замислюється: чому тільки рік, адже хочеться більше? З одного боку, це пристрасна еротична сага про звабливі жіночі ноги в чорних колготках. З іншого, це історія про закомплексовану людину, яку штовхають до дій власні демони в голові. А в сумі — це ще й цікавий, дотепний погляд на Україну збоку, очима прибульця-іноземця, якому все в нас здається дивним і не до кінця нормальним. Словом, це не просто вдалий роман, а й готовий сценарій для трагікомічного й дрібку еротичного серіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар