вівторок, 14 березня 2023 р.

 5 березня святкує свій ювілей Мико́ла Петро́вич Чаба́н - український журналіст, письменник, краєзнавець. Заслужений журналіст України (2007). Член Національної спілки журналістів України (з 1981), Національної спілки краєзнавців України, Національної спілки письменників України (з 1996).

Щиро вітаємо Миколу Петровича Чабана з ювілеєм!
Микола Петрович – один із найвідоміших журналістів і краєзнавців Дніпропетровщини.
Його матеріали друкувалися в періодичних виданнях України, Австралії, Англії, Казахстану, Канади, Польщі, США, Словаччини, Чехії та ін.
Микола Чабан не лише дослідник, він активно популяризує результати своєї праці. Виступає у вищих і середніх навчальних закладах, школах, бібліотеках, музеях. У передачах обласного радіо з циклу «На полі слова», розповідав про творчість Михайла Пронченка, підготував передачу про Яра Славутича. З середини 1990-х років він співпрацює з Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою. Чимало його статей друкується у виданнях бібліотеки «Моє Придніпров’я», «Січеславщина» та інших. Активно виступає на засіданнях краєзнавчого клубу «Ріднокрай». Саме Микола Чабан ще на початку 1990-х років повернув із забуття і запровадив до обігу мешканців Дніпра, а згодом і всієї України слова «Січеслав», «Січеславщина», «січеславці». В 2021 році Микола Петрович зустрічався з читачами Софіївської центральної бібліотеки.
З роси і води Вам, шановний ювіляре! Довгого і плідного життя під мирним небом на рідній землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар