пʼятницю, 31 березня 2023 р.

 

Сьогодні у всьому світі святкують День Землі. У календарі існує два таких свята - 20 березня і 22 квітня. Нинішній День Землі проводиться щороку в день весняного рівнодення.
У Дня Землі 20 березня - миротворча і гуманістична місія, тоді як у свята 22 квітня - екологічна. 20 березня по всьому світу проходять миротворчі акції. Антропогенний вплив людини і війни завдають великої шкоди планеті, яку вона не може сама подолати. Тому День Землі у березні має особливе значення сьогодні, коли наше життя нищить отрута війни.
За традицією, що склалася, в День Землі у більшості країн 20 березня прийнято впродовж однієї хвилини дзвонити в Дзвін Миру - символ мирного життя і дружби всіх народів. Дзвін закликає задуматися, як зберегти планету і життя на ній.
З цієї нагоди у бібліотеці відбувся День інформації. Для користувачів було підготовлено:
- екоекскурс «Ця красива блакитна планета»;
- відеолекторій «Як одне дерево стало прообразом сучасного екоруху»;
- книжкову викладку «Земля – наш спільний дім».

Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Від кожного з нас залежить, що ми залишаємо своїм нащадкам! Пам’ятаймо, що Земля «позичена тобою у твоїх дітей». Давайте збережемо нашу планету зеленою, квітучою та неймовірно красивою. З Днем Землі!




Немає коментарів:

Дописати коментар