Письменники короновані словом. Юрій Винничук

 Маленький Лондон, крихітний Париж,

Покритий млою, ти тихенько спиш.

Не підберу для тебе кращих слів,

Ти мій єдиний, найдорожчий Львів.

Львів – це місто мрій і фантазій. Місто глибокої історії і давніх традицій. Місто нерозгаданих загадок , таємниць та сюрпризів.

Час від часу вживаються такі порівняння, назви та словосполучення, як «місто левів», «місто сплячих левів», «Королівське місто», «Перлина корони Європи», «Місто-музей», «столиця Галичини», «маленький Париж», «маленький Відень», «український П'ємонт», «Бандерштадт», «культурна столиця України» та інші.

Львів - місто, яке зачаровує з першого погляду. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю. Кожен його елемент приховує цікаві історії та інтригуючі загадкові легенди. Львів - це культурна столиці України, Львів неповторний та незмінний, Львів - історія, що втілена у силуетах його архітектурних композицій. Це місто, яке "охороняють" кам'яні благородні леви та яке змусить Вас повірити в мрію. Загадковості Львова не має меж.

Вже понад сім століть історія творить цей прекрасно-заворожуючий куточок, що розташований на заході України. Львів вабить своєю неповторністю, своїм живим стилем та особливим колоритом кожної з його вуличок. Місто славиться великою кількістю видатнік місць та пам'яток архітектури, адже не дарма це культурна столиця України.

Львів – місто легенд. Тут кожен дворик, кожен будинок та кожна вулиця дихають власними, неповторними легендами, які тягнуться ще з часів Середньовіччя. Варто лише день провести в цьому місті і це вже теж легенда, Ваша власна, яка навіки запам’яталась стінам львівських кам’яниць.

Львів – це місто, в якому вдало переплелося сьогодення і середньовіччя, вся суворість галицького князівства та романтика сучасності, шалений ритм життя та одночасне відчуття спокою, це місто гордих галицьких князів та сонних левів, котрі спокон віків несуть свою кам’яну варту та оберігають спокій мешканців та гостей загадкового міста.

Письменник, перекладач, краєзнавець Юрій Винничук, який живе і працює у Львові , зібрав під однією обкладинкою все, що вдалося розшукати про унікальне місто у фольклорних записах минулого. Фантастичний світ Львова, населений духами, чортами, відьмами, тісно переплітається в легендах зі світом реальним, в якому живуть історичні особи — королі, бургомістри, чорнокнижники і батяри. Старовинний Львів постає як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору. Радимо прочитати !!!



Коментарі

Популярні публікації