Мирослав Дочинець – Золотий письменник України

 Мирослав Іванович Дочинець народився 3 вересня 1959 року в місті Хуст Закарпатської області — знаменитий український прозаїк, публіцист, філософ, журналіст, лауреат Шевченківської премії.

Усім шанувальникам сучасної української прози має бути знайоме ім’я Мирослава Дочинця. Він упевнено займає провідне місце в списку найпопулярніших авторів сьогодення.
Мирослав Дочинець почав проявляти письменницький талант ще в ранньому віці. Вже в шостому класі його роботи друкувалися у шкільних виданнях, а в дев’ятому — принесли йому перемогу в літературному конкурсі юних майстрів слова.
В літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало активно лунати у вісімдесятих роках. Йому належить авторство понад 30 книжок, більшість з яких стали українськими бестселерами. Вони приваблюють читачів актуальністю та неординарними сюжетами, філософсько-психологічною спрямованістю, щирістю, добротою, яскравими образами, афористичністю, життєвою мудрістю.
Прозою українського письменника все більше цікавляться за кордоном, а його репутація талановитого митця виходить на міжнародний рівень. Його твори перекладаються англійською, французькою, польською, словацькою, угорською, італійською, японською та іншими мовами.
За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних. Мирослав Дочинець – володар відзнаки «Золотий письменник України», також відзначений низкою інших літературних премій: «Журналіст року Закарпаття» (1998 р.), Міжнародна літературна премія «Карпатська корона» (2004 р.), «Ярославів Вал» (2012 р.) та премія ім. Юрія Мейгеша (2012 р.); нагороджений золотим хрестом «Козацька слава» та медаллю Української Православної Церкви «За благодійність». У 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Книги Мирослава Дочинця користуються популярністю серед читачів нашої бібліотеки.

Коментарі

Популярні публікації