Всесвітній День читання книг

 6 вересня – Всесвітній День читання книг

Книга – джерело знань, цей вислів запам’ятався нам з дитинства. Важливість книг неоціненна, адже вони мотивують нас задіювати власну уяву, розвивати її! Саме тому, читати твір завжди цікавіше, ніж дивитися його екранізацію. Більше того, жодна екранізація не відобразить всю глибину авторського задуму, втіленого в книзі.
Про важливість книг для людства говорили класики, видатні особистості, наголошують лідери думок сучасності. Кожен вислів по-своєму влучний, кожен афоризм містить мудрість і досвід, пораду чи розраду.
Книги вдихають життя у нові світи, просвітлюють та захоплюють нас у захопливі подорожі. Вони володіють унікальною здатністю кидати виклик нашим уявленням про людський досвід у спосіб, що перевершує інші форми медіа. У сучасному світі, насиченому технологіями, інформацією, стресами та тривожністю, День читання книги запрошує нас на мить розслабитися, замовкнути і погортати сторінки.
Читання – це антистресова терапія, це час разом, якщо ви читаєте для близьких, це цілюща пізнавальна діяльність. Читайте на здоров’я!
Сьогодні у всіх з'являється чудова можливість виділити трохи часу, щоб надолужити втрачене зі свого списку для читання, тобто, почитати. Це свято, безумовно, присвячене одному з найулюбленіших та найкорисніших занять людства.
Читання книги є не просто способом провести час, це двері у світ знань, фантазії та саморозвитку.
Приєднуйтесь сьогодні до всіх, хто святкує, і проведіть день якнайбільше читаючи. Візьміть книгу з книжкової полиці або вирушайте до бібліотеки, де можна знайти багато цікавих творів. Ви можете купити нову книгу, яку давно хотіли прочитати, але ще не спромоглися. Святкуйте, не забуваючи при цьому – залучати до читання книг друзів та близьких.
Безперечно, життєва зайнятість напевно заважає нам усім читати. Але на щастя, сучасні електронні книги полегшили читання на ходу. Читайте книги та будьте щасливі.
День читання книги є чудовим приводом згадати, як важливо приділяти час читання. Нехай цей день стане натхненням для того, щоб відкрити нову книгу та поринути у дивовижний світ
літератури.

Коментарі

Популярні публікації