255 років від Дня народження видатного класика української літератури Івана Петровича Котляревського

 Будеш, батьку, панувати,

Поки живуть люди;
Поки сонце з неба сяє,
Тебе не забудуть!
Т.Г.Шевченко
9 вересня виповнюється 255 років від Дня народження видатного класика української літератури, драматурга, автора першого українського літературного твору – поеми «Енеїда», написаного сучасною українською мовою Івана Петровича Котляревського .
Іван Петрович Котляревський (1769-1838) народився у місті Полтава де прожив усе життя. Він нікуди не виїжджав, але мандрував історією свого народу та власними почуттями. Окрім літератури велике місце у житті Івана Котляревського займала військова справа і він навіть був нагороджений орденом святої Анни III-го ступеня за бойові заслуги. Також за своє життя він встиг побувати директором «Дому для виховання дітей бідних дворян» і директором Полтавського драматичного театру.
У наш час на могилі Котляревського (у Полтаві) споруджено пам'ятник, і він знаходиться в центрі парку, де молодь любить призначати побачення.
Працівниками бібліотеки розгорнуто виставку-портрет «Перший класик нової української літератури», а у Бібліотечному кінозалі відбувся перегляд соціально - побутової драми «Наталка Полтавка».

Коментарі

Популярні публікації