понеділок, 16 жовтня 2023 р.

 Психічне здоров'я — це стан душевного благополуччя, який дає кожній людині можливість реалізовувати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси та плідно працювати. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, на тлі важкої війни і постійних обстрілів, які тривають вже другий рік, кожна четверта людина в Україні перебуває під загрозою тяжких психічних захворювань.

Є перші індикатори проблем з психічнім здоров’ям, якими не можна нехтувати: коливання настрою, порушення сну (надто короткий чи надто тривалий сон) й порушення апетиту, відчуття постійної тривоги й страху, постійна роздратованість, усвідомлення власної безпомічності у життєвих ситуаціях.
Отже, якщо ви побачили ці сигнали у себе, чи у своїх близьких, не зволікайте, обговоріть це у найближчому колі рідних людей, й за потреби зверніться до фахівців.
Важливо також, щоб в цей День ми запропонували свою допомогу, тому, хто її потребує: добре слово, гарний жарт, фізичну підтримку. І пам’ятаймо, що при цьому пріоритетним залишається добре слово й підтримка для самих себе. Бережіть себе й своє психічне здоров’я!
Для користувачів бібліотеки організовано виставку «Піклуйтеся про фізичне здоров’я, щоб зберегти ментальне…».




Немає коментарів:

Дописати коментар