вівторок, 26 грудня 2023 р.

 Шановні мешканці Софіївської громади!

Згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія" з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію "Національний тиждень читання". Мета цієї акції — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду.
Гасло Національного тижня читання-2023 – "Бути своїми" – означає зв'язок між поколіннями, подолання віддалі (насправді – умовної) між відомими літераторами й читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, які подібні виклики часу вже пройшли.
Цього року центральна постать у проведенні тижня читання – український прозаїк, поет, публіцист, політичний діяч, один із основоположників пореволюційної української прози, один із найвідоміших представників Розстріляного відродження, ідейний натхненник гасла "Геть від Москви!" Микола Хвильовий (справжнє ім'я – Григорій Фітільов). 13 грудня виповнюється 130 років від дня його народження. Найкраща данина шани майстрові літературного жанру – ознайомлення з його творчістю. Звичайно, книги Миколи Хвильового є в головній бібліотеці нашої громади, тому будемо щиро раді увазі до них. Інформація про видання, які маємо у фонді, незабаром з'явиться на наших сторінках в соцмережах.
У цей буремний час, коли Україна перебуває у стані війни, українські бібліотеки стали справжніми культурними осередками, місія яких надважлива у промоції читання серед українців. Український інститут книги всіляко вболіває за це та всебічно цьому сприяє.
Нехай читання нас усіх об'єднує! Будьмо своїми! Читаймо разом!
Софіївська центральна бібліотека запрошує вас долучитися до Національного тижня читання-2023.
Ласкаво просимо до бібліотеки!



Немає коментарів:

Дописати коментар